PRP Platelet Rich Plasma / Vampyrbehandling

PRP-Platelet Rich Plasma

PRP Platelet Rich Plasma / Vampyrbehandling

Åldrande hud förlorar sin elasticitet och har minskad förmåga att behålla fuktigheten. Detta beror dels på minskande innehåll av hyaluronsyra men framför allt kollagen.

Hudföryngrande terapi med blodplättberikad plasma –PRP (Vampyrbehandling) utnyttjar potentialen i Din egen kropp för att på ett naturligt sätt förbättra hudens struktur och framtoning. Du använder dina egen unika vävnads tillväxtfaktorer och dess helande egenskaper.

PRP stimulerar kollagennybildning samt ökar blodtillförseln till det behandlade området. Detta leder till att huden får en mer ungdomlig spänst och lyster samt bättre struktur med utjämning av rynkor och ojämnheter efter exempelvis acne-ärr. Resultatet förbättras gradvis över tiden och varar längre än vid behandling med kemiska faktorer.

PRP kan användas som supplement till din rutinmässiga hälso- och skönhetsregim för att förbättra hudens spänst och generella tillstånd.PRP ger inte en omedelbar ”quick fix” som injektionsbehandlingar med Botox eller fillers, men skall ses som en långtidsinvestering.  Men önskas snabba resultat så kan PRP utmärkt kombineras med de andra injektionsbehandlingarna. Hudföryngringsterapi med PRP är specialdesignad till Dig – av Dig!

​PRP Aktiverar inte bara plättarna, innehåller vitaminer och aminosyror för bästa resultat. Resultat beroende på område: starkare Hår, fastare och jämnare hy, volym i ansiktet, förbättringar av ärr (acne och bristningar tex) etc. Produkten kommer från dig själv och är den naturligaste behandlingen du kan tänka dig.

Blodpättar (eng: platelets) är en naturlig komponent i vårt blod och spelar en vigtig roll vid sårhelning och vävnadsregeneration.

Plättberikad plasma (Platelet Rich Plasma) framställes av ditt eget (autologa) blod, där blodplättarna isoleras och koncentreras genom en centrifugeringsprocess. PRP stimulerar kollagenproduktionen och blodcirkulationen.

Dessa två faktorer är grundläggande för alla anti-aging behandlingar. Din huds konsistens förbättras gradvis allt eftersom PRP stimulerar tillväxt av nya hudceller.

En liten mängd (max 60 ml) av ditt eget blod bearbetas i en för enbart detta ändamål specialframställd centrifug.

Vid cetrifugeringen delas blodet upp i 3 skikt där det översta består av plasma med en extra hög koncentration av blodplättar.

Därefter injiceras plasman i de hudområden som behöver lite föryngring,  både  i ansiktet,  på halsen ,händerna och även runt hårsäckarna där resultatet blir ett tjockare och starkare hår med fler hårstrån som växer både snabbare och friskare.

PRP och specifikt blodplättarna innehåller stora mängder tillväxtfaktorer som är viktiga inte bara för hudens men för alla vävnaders regeneration och reparation.

PRP används i allt större omfattning  av specialister också inom andre områden där det behövs stimulering av vävnadstillväxt och reparation.

PRP är ju din egen unika vävnad, du behandlas med ditt eget blod för att föryngra och reparera huden.

Blodplättberikad plasma har nu använts i över 30 år och i tusentals procedurer över hela världen, främst inom käk-kirurgi, hjärtkirurgi och ortopedi.

Sista tiden har man framgångsrikt börjat  använda PRP i avancerad sårbehandling och till hudföryngring som alternativ till injektion av kroppsfrämmande substanser som Botox och volymökande fillers.

Lättare rodnad och svullnad kan förekomma efter avslutad behandling men det är normalt och övergående.

PRP hanteras efter internationell klinisk standard gällande för blodprodukter och framställningsprocessen försigår ”at point of care”, d.v.s alldeles bredvid patienten som kan följa med i hela proceduren.

Varje person är unik med varierande respons på intradermala injektioner men allvarliga biverkningar är mycket sällsynta.

Du kan välja lokalbedövning före PRP injektionen. Efter injektionen kan man uppleva en varm, kittlande känsla och det kan förekomma lätt svullnad och rodnad.

Dessa symptom är dock snabbt övergående och är oftast väck senast efter ett par dagar.

Från det Du kommer in genom dörren till du går ut tager det 40-100 minuter, beroende av det behandlade områdets storlek.

Först tas blodprovet, sedan centrifugeras det i 5-10 minuter, och så sprutas plasman med blodplättarna in i huden. Till sist behöver man kanske slappna av ett par minuter innan man går.

Din huds konsisitens kommer gradvis att förbättras i loppet av några månaders tid men resultaten  börjar ses redan efter 3-6 veckor.

Den maximala effekten ses efter 1 år och varar i ytterligare 1-2 år. Bästa resultat uppnås om man upprepar behandlingen ytterligare två gånger med några veckors mellanrum.

Vi är alla unika och resultatet påverkas av faktorer som din generella hälsostatus, ålder, kost, rökning och din egen unika hudtyp.

Om du tager någon fast medicin, särskilt steroider eller antikoagulantia mot blodproppar, är det mycket  viktigt att Du informerar den läkare som skall behandla Dig med PRP.

Nej. De kan variera. Kliniska studier visar att behandlingar med plasma innehållande högre koncentrationer blodplättar ger bäst resultat.

Den optimala terapeutiska koncentrationen av blodplättar till hudföryngring tros vara 3-4 ggr högre än den normala i blodet.

Nya studier visar samband mellan maximal nybildning av kollagen och koncentrationer på 800 000-1.000 000 plättar/ml.