Microneedling / Dermapen, antiagingbehandling

Microneedling

Microneedling / Dermapen, antiagingbehandling

En av världens mest revolutionerande, icke-invasiva hudbehandlingar är microneedling, som tagit skönhetsindustrin med storm. Metoden har visat sig vara mycket framgångsrik mot allt från ärr och håravfall till rynkor och slapp hud, och används idag av både män och kvinnor över hela världen.

Det är ett riskfritt alternativ till kirurgiska ingrepp, och vi på Pro Clinique erbjuder professionella behandlingar i både medicinska och estetiska syften.

Vad är microneedling?

Huden består av flera lager och komponenter, och en av de viktigaste beståndsdelarna för dess upprätthållande är proteinet kollagen. Under en människas livstid bryts kollagenet långsamt ned och det är dels en del av den naturliga åldrandeprocessen, dels ett resultat av att huden utsatts för yttre faktorer som solstrålar eller rökning.

Genom att penetrera huden med små nålar, därav namnet microneedling, stimuleras kollagenproduktionen åter och huden börjar bygga upp sig själv inifrån. Resultatet blir att den får en ny lyster och spänst, att cellproduktionen ökar, att porer och ärr minskas och att fina rynkor försvinner. Redan efter några veckor börjar de första effekterna synas men det brukar ta ett antal sessioner över ett flertal månader för att få optimala och långvariga resultat.

Om behandlingen

Beroende på hudens tillstånd används olika längd på nålarna. Om det är frågan om djupa ärr och svåra bristningar brukas större längd än om det är frågan om att endast ge en föryngrande, fräschare effekt. Varje fall är unikt, och för oss är det viktigt att du får den bästa möjliga behandlingen och riktigt fina resultat.

Förutom microneedling går det också att kombinera behandlingen med exempelvis särskilda serum eller PRP-injektioner där din hud penetreras med din egen blodplasma. Med vår erfarna personal och fräscha, hygieniska lokaler är du i goda händer för att göra din hud så vacker som den förtjänar att vara.

Hur går behandlingen till?

Behandlingen med microneedling tar ungefär en timme och innebär att hudens föryngringsprocess sätts igång med justerbara nålar som går igenom dess yttre lager.

Kostnadsfri konsultation

​Boka din kostnadsfria konsultation för en utförlig undersökning och information om behandlingen, då du kan få svar på dina frågor du har och önskemål kring vilket område du vill behandla.