Mesoterapi, föryngring av hud

Mesotherapy (med nålar)

Mesoterapi, föryngring av hud

Vad är Mesoterapi?

Den här metoden är känd för att stimulera fibroblastcell i huden för att producera mer kollagen för att bekämpa tecken på åldrad hud. Detta ger näring, reparation och föryngring av huden.

Mesoterapi är en behandling som tillför huden med antingen multivitaliserande näringsprodukter i olika form antingen av en cocktail av vitaminer, hyaluronsyra, antioxidanter och mineraler eller din plasma allt din hy behöver för att hålla sig spänstig och frisk. Redan vid första behandlingen märks skillnad:

 • rynkorna reduceras
 • hudtonen förbättras
 • jämnare hudton och fräschare hy
 • huden återfuktas på djupet och blir spänstigare

Perfekt för trött och uttorkad hud! Mesoterapi är en skonsam och mycket effektiv vitaliserande anti-age-behandling. För bästa resultat rekommenderas en passande microdermabrasion behandling före behandlingen för att få bort döda hudceller och maximera upptaget av de vitaliserande ämnena. Eller för ett maximalt resultat att kombinera med Microneedling.

​När vi åldras förändras hudens egenskaper – kollagen och elastiska fibraplaster bryts ner och funktionen hos kroppens egen hyaluronsyra förändras. Det gör att din hud blir strävare, torrare och mindre spänstig. Den biologiska klockan spelar en viktig roll i den här processen men även livsstilsfaktorer som sol-, rök- och alkoholvanor har sin del i det hela.

Genom mesoterapi kan hudens kondition och utseende förbättras utan kirurgiska ingrepp. Den stimulerar också hudens cellförnyelse och ökar produktionen av kollagen och elastin. Huden får då ett naturligt ungdomligare utseende. Behandlingen anpassas till kundens individuella förutsättningar och på hur huden reagerar under pågående behandling.

Behandlingen levereras via små nålar eller en mesoterapi “pistol”, vilket låter skrämmande men är ganska smärtfri under behandlingen, även en bedövningskräm appliceras i förväg för att minimera obehag.

​Behandlingen består av multipla injektioner i det ytliga hudlagret dermis (epidermis) med en mycket tunn nål. Genom ytliga injektioner tillförs små mängder av den vitaliserande vitamincocktailen / plasman i huden och stimulerar cellförnyelse. Ämnena tas upp i hudens alla tre lager och förutom att återfukta, förebygga och återställa, korrigerar den även hudens struktur. Med andra ord: förbättrar din hudkvalitet. Direkt efter behandlingen kommer du att märka resultat, men det slutgiltiga resultatet kommer du att se efter ett par veckor.

​Viktigt att minnas är att effekterna inte visar sig genast utan behöver lite tid för att komma igång men man kan redan efter en behandling märka skillnad. Metoden har kraftigt ökat i popularitet eftersom den ger så bra och synliga effekter. Rynkor och slapp hud är ett problem som kan vara svåra att behandla riktigt effektivt med andra metoder. Mesoterapi är en behandlingsmetod som lyfter huden. Redermalisering av hela ansiktet. Ger ett fantastiskt resultat.

Fördelarna är att resultatet blir mycket starkare. Då  Mesogun slussar ner  vitaminer/plasma djupt in i huden för att en ny hy ska komma. en mycket slätare, yngre och fräschare hud. Vanliga ansiktsbehandlingar ger mer en uppfräschning och då används inte plasma eller vitaminer på det sättet.

​I Mesoterapi används olika vitamincocktails sammansatta för att behandla åldrande, stressad, trött och fuktfattig hy samt hy med acneproblem. Behandlingen ger en fin lyster och återfuktar den på djupet. Vitaminer anpassas individuellt beror på kundens behov.

​Den skapar en strålande hy genom att försiktigt och naturligt släta ut huden inifrån.I vetenskapliga studier har visats förbättra hudens egenskaper och kan användas för att föryngra huden i ansiktet, halsen, dekolletaget och ovansidan av händerna.

 • ​Genom att tillföra hyaluronsyra återställer man fuktbalansen och förbättrar strukturen och elasticiteten i huden.
 • ​biorevitalisering, hudföryngring.
 • ​kan förbättra hudens egenskaper i följande områden: Ansikte, Dekolletage och hals, Händer, armbåge, Innelår, lår, knä, rumpa, Magen, ärr.
 • kan förbättra hudens egenskaper och reducera: Mörka ringar under ögon, Rynkor, Påsar
 • ​Hårväxt och Håravfall.

​Efter behandling med apparat utan nålar kan förekomma en del rödnad som gå över inom kortstund. Kontraindikationer är allergi till nån sort vitaminer och hjärtproblem.

Efter klassisk mesoterapi med injektioner: Små blåsor i huden kan uppkomma under själva behandlingen men de försvinner på några minuter. Viss smärta kan förekomma, men i liten omfattning och kan vid behov förebyggas med bedövande salva.

Även blåmärken av mindre art kan förekomma, men de försvinner efter bara ett par dagar. Rådnad och svullnad efter behandlingen kan hålla i sig i upp till ett dygn. Vi tar väl hand om dig och följer upp resultatet av behandlingen.

Vi rekommenderar

Tre behandlingar för att få full effekt: en behandling i månaden i 3 månader om utförd med ens egen plasma (PRP). Med vitaminer / Hyaluronsyra: en behandling i veckan kan utföras med uppehåll.

Resultat ses redan efter första behandlingen men alltid bra att underhållsbehandla för att bibehålla effekten en gång var tredje månad.

Olägenheter som kan uppstå under behandlingen

 • smärta under injektionen – den kan elimineras genom tidigare användning av ett bedövningsmedel (kräm)
 • rodnad, svullnad – inträffar direkt efter behandlingen, det är en hudreaktion på inprickning
 • mycket sällsynta allergiska tillstånd såsom rodnad, som försvinner spontant efter några minuter eller timmar
 • blåmärken, hematom – risken för förändringar ökar vid användning av läkemedel som påverkar blodets förmåga att levra sig, direkt före behandlingen (t.ex. aspirin)

Kontraindikationer för meoterapi med injektion

 • allergi
 • graviditet, amning
 • diabetes
 • inflammation i huden, herpes
 • hud som dåligt tolererar injektioner (hud med sköra kapillärer, risken för fibros)
 • cancersjukdom
 • användning av antikoagulantia