Kemisk-peeling för förbättrad hy

Kemisk peeling

Kemisk-peeling för förbättrad hy

Skintech (EasyPhyticPeel)   – 60 min

Detta är en kemisk peeling, där vi arbetar med en lättare syra för att förbättra din hy på många olika sätt. Denna syran motverkar och förbättrar gradvis ojämn hy, pigmentering, trött hy, Keratosis pilaris (chicken skin) på tex utsida armar och oren hy.

Denna passar alla hudtyper och alla hudfärger. Det är viktigt att inte sola efter en sådan här behandling och ingen användning av egna produkter med alkohol i / serum / syror minst 24h innan behandlingen.

Easy Phytic Peel från Skin Tech är en självneutraliserande peeling som innehåller glykolsyra, mjölksyra, mandelsyra och fytinsyra. Det är en utmärkt produkt för behandling av både tonårs- och vuxen akne, samt hud med pigmentfläckar och fräknar.

Man bör endast tvätta huden med Skin Tech Foaming Cleanser.

På grund av peelingen ytliga natur rekommenderas ett behandlingsprogram för att uppnå bästa resultat. En peeling ska appliceras varje vecka i fyra veckor, följt av ytterligare två peelingar, varannan vecka, på totalt 6 peelingar.

Underhållspeeling kan göras var 4-6 veckor.

​Med hjälp av specialkrämer med aktiva ingredienser för att behandla akne, pigmentering eller åldrande hud, är detta en underbar introduktion till kemisk peeling för de med känslig hud eller som aldrig har haft en peeling innan och vill på ett lättare sätt komma in i den underbara världen av kemisk peeling.

​Kemisk peeling är ett namn för olika behandlingar där man lägger aktiva ämnen på huden, ofta syror av olika slag för att förbättra och föryngra huden.

De gamla hudcellerna avstöts och ersätts med nybildade hudceller. Isamband med hudens åldrande så blir denna process långsammare.

Acne, acneärr, pigmentfläckar, ojämn hudton, grova porer, pormaskar och åldrad hud är några av indikationerna för kemisk peeling.

Man kan också göra kemisk peeling för att förebygga åldrandet. Det finns både milda och starka lösningar, som anpassas individuellt beroende hudtyp och önskemål. Vi gör en konsultation där vi kommer fram till det optimala för din hud.

De olika behandlingarna passar som enstaka behandling eller i kur. Resultatet ackumuleras för varje behandling.

Med Kemisk peeling kan man förbättra huden radikalt genom att förnya den och avlägsna det översta döda hudlagret. Mot ex. fet/åldrad hud, pigmentfläckar, pormaskar/acneärr m.m. Kemisk peeling innebär en hög koncentration av syror med lågt PH-värde.

Detta är en medicinsk certifierad klass men en av de lättaste syrorna. Med denna behandling bildar du ny hy vilket kan göra att huden flagnar lätt, blir torr och därför viktigt att återfukta den efter behandlingen. huden blir gradvis bättre. Efter behandlingen är huden som vanligt en viss rodnad kan förekomma men oftast ingen alls. Undvik makeup första dagen. Välkommen på en gratis konsultation eller för att boka en behandling direkt.

​Det är också utmärkt för behandling av både tonårs- och vuxen akne. På grund av peelingens skonsamhet kan den användas för patienter som lider av atopisk dermatit, rosacea och för alla hudfärger och hudtyper.

Behandlingstiden är cirka 60 minuter, du får inte tvätta bort peelingen och behandlingskräm som applicerats efter behandlingen, så planera dina behandlingar i enlighet med det, eftersom du inte heller kommer att kunna använda smink första dagen.

Under behandlingen kan du förvänta dig att uppleva en svag stickande känsla och i vissa fall lätt rodnad som kommer att dämpas efter ca 12 timmar. Redan dagen efter behandlingen kommer huden att känna sig len, fast och fräsch. Resultatet av behandlingen är att huden får mindre porer får den att känna sig ungdomligare och fräschare än den var före peelingen.

Du kan förvänta dig att se en hud:

 • Med mjukare yta runt de behandlade områdena
 • Som ser yngre ut
 • Som känns lenare och mjukare
 • Som uppvisar en hälsosammare hudfärg
 • Med mindre ytlinjer och rynkor
 • Som ser och känns föryngrat.
 • Med mindre porer
 • Pigmenteringar

TCA peeling

Dessa peelings är medelstarka kemiska peelingar som ger din hud en fysisk peeling. Återhämtningstiden är ca 1 vecka, men resultaten är oftast väl värda att vänta på.

En kemisk peeling passar kvinnor såväl som män.

TCA peeling förfinar och jämnar ut din hudton genom att minska hyperpigmentering (mörka fläckar, akne märken, solfläckar, fräknar) och fina rynkor. De fungerar dock inte lika bra för acne ärr eller födelsemärken. En TCA peeling är starkare än en glykolsyra peeling, men mer än en TCA behandling är fortfarande nödvändigt för bästa resultat.

TCA peeling kan användas på ansikte, nacke eller baksidan av händerna. De kan också användas över hela ansiktet eller bara på ett visst område. Resultatet håller i allmänhet i ca 6 månader, men de kan hålla ännu längre med glykolsyra eller mjölksyra peeling varannan vecka.

TCA peelings är kraftiga med ca 10 dagas återhämtningstid. Om du funderar på att få en TCA behandling bör du definitivt schemalägga lite ledig tid eftersom du inte bör få någon solexponering och du kommer förmodligen vara väldigt röd och flagig.

Huden börjar flagna som mest, troligen 3-4 dagar efter peelingen. Ha en bra fuktkräm (vanligtvis från hudläkare / kliniken du är på) och en kräm mot kliande och svidande till hands.

Vem bör inte göra TCA peeling?
(TCA peeling fungerar inte för alla, så om du faller in i nedanstående kategorier, bör du inte få en TCA peeling utförd.)

 • Om du använder Roaccutan eller har använt det under de senaste 24 månaderna.
 • Om du är gravid eller ammande.
 • Om din hud är benägen att bilda keloider (förhöjda ärr).
 • Om du har mörk hud.
 • Om du har herpes simplex och / eller har en benägenhet att få munsår.
 • Om du behandlas med cellgifter eller strålningsbehandlingar
 • Om du är HIV-positiv eller har AIDS.