Kemisk-peeling för förbättrad hy

Kemisk peeling

Kemisk-peeling för förbättrad hy

Skintech (EasyPhyticPeel)   – 60 min

Detta är en kemisk peeling, där vi arbetar med en lättare syra för att förbättra din hy på många olika sätt. Denna syran motverkar och förbättrar gradvis ojämn hy, pigmentering, trött hy, Keratosis pilaris (chicken skin) på tex utsida armar och oren hy.

Denna passar alla hudtyper och alla hudfärger. Det är viktigt att inte sola efter en sådan här behandling och ingen användning av egna produkter med alkohol i / serum / syror minst 24h innan behandlingen.

Easy Phytic Peel från Skin Tech är en självneutraliserande peeling som innehåller glykolsyra, mjölksyra, mandelsyra och fytinsyra. Det är en utmärkt produkt för behandling av både tonårs- och vuxen akne, samt hud med pigmentfläckar och fräknar.

Man bör endast tvätta huden med Skin Tech Foaming Cleanser.

På grund av peelingen ytliga natur rekommenderas ett behandlingsprogram för att uppnå bästa resultat. En peeling ska appliceras varje vecka i fyra veckor, följt av ytterligare två peelingar, varannan vecka, på totalt 6 peelingar.

Underhållspeeling kan göras var 4-6 veckor.

​Med hjälp av specialkrämer med aktiva ingredienser för att behandla akne, pigmentering eller åldrande hud, är detta en underbar introduktion till kemisk peeling för de med känslig hud eller som aldrig har haft en peeling innan och vill på ett lättare sätt komma in i den underbara världen av kemisk peeling.

​Kemisk peeling är ett namn för olika behandlingar där man lägger aktiva ämnen på huden, ofta syror av olika slag för att förbättra och föryngra huden.

De gamla hudcellerna avstöts och ersätts med nybildade hudceller. Isamband med hudens åldrande så blir denna process långsammare.

Acne, acneärr, pigmentfläckar, ojämn hudton, grova porer, pormaskar och åldrad hud är några av indikationerna för kemisk peeling.

Man kan också göra kemisk peeling för att förebygga åldrandet. Det finns både milda och starka lösningar, som anpassas individuellt beroende hudtyp och önskemål. Vi gör en konsultation där vi kommer fram till det optimala för din hud.

De olika behandlingarna passar som enstaka behandling eller i kur. Resultatet ackumuleras för varje behandling.

Med Kemisk peeling kan man förbättra huden radikalt genom att förnya den och avlägsna det översta döda hudlagret. Mot ex. fet/åldrad hud, pigmentfläckar, pormaskar/acneärr m.m. Kemisk peeling innebär en hög koncentration av syror med lågt PH-värde.

Detta är en medicinsk certifierad klass men en av de lättaste syrorna. Med denna behandling bildar du ny hy vilket kan göra att huden flagnar lätt, blir torr och därför viktigt att återfukta den efter behandlingen. huden blir gradvis bättre. Efter behandlingen är huden som vanligt en viss rodnad kan förekomma men oftast ingen alls. Undvik makeup första dagen. Välkommen på en gratis konsultation eller för att boka en behandling direkt.

​Det är också utmärkt för behandling av både tonårs- och vuxen akne. På grund av peelingens skonsamhet kan den användas för patienter som lider av atopisk dermatit, rosacea och för alla hudfärger och hudtyper.

Behandlingstiden är cirka 60 minuter, du får inte tvätta bort peelingen och behandlingskräm som applicerats efter behandlingen, så planera dina behandlingar i enlighet med det, eftersom du inte heller kommer att kunna använda smink första dagen.

Under behandlingen kan du förvänta dig att uppleva en svag stickande känsla och i vissa fall lätt rodnad som kommer att dämpas efter ca 12 timmar. Redan dagen efter behandlingen kommer huden att känna sig len, fast och fräsch. Resultatet av behandlingen är att huden får mindre porer får den att känna sig ungdomligare och fräschare än den var före peelingen.

Du kan förvänta dig att se en hud:

  • Med mjukare yta runt de behandlade områdena
  • Som ser yngre ut
  • Som känns lenare och mjukare
  • Som uppvisar en hälsosammare hudfärg
  • Med mindre ytlinjer och rynkor
  • Som ser och känns föryngrat.
  • Med mindre porer
  • Pigmenteringar